Monday, July 26, 2010

N8 özellikleri, daha derin...

Bir önceki yazımda hızlı ve çok özet bir N8 girişi yapmıştım, şimdi işi biraz daha detaya indirip daha derin konulara gözatmak ve bulduklarımı sizlerle paylaşmak istedim...

Nokia N8'in en önemli özelliklerinden birisi 12 MP ile giriş seviyesindeki DSLR'lardan da fazla kaliteye sahip sensoru... Çektiği fotoğraflar, bir fotoğraf sever ve amatör bir fotoğrafçı olan beni bile cezbetti. Bulduğum bir sitede, arkadaşlar çıkıp dışarıda bolca resim çekmişler, ve bunu da paylaşmışlar örnek resimleri görmek için tıklayın.

Bunun yanında alüminyum alaşımlı yapısı, çizilmeye maksimum dayanıklık sağlıyor, öyle ki, bazen bastırarak sildiğinizde çiziklerin yokolduğunu bile görebiliyormuşsunuz, ben söyleyenin yalancısıyım, ama deneyecek değilim. Ayrıca Flash Player 10.1 ve Action Script 3 desteği ile, YouTube, FaceBook gibi flash tabanlı video yayınlayan sitelerde daha fonksiyonel bir gezinme sağlıyor N8. Nokia'nın resmi sayfasındaki özelliklerine biraz daha detaylı bir bakış atan bu yazı sizin merakınızı bir nebze giderir kanaatindeyim.

Nokia N8 lens'in neden koruyucusu yok? N8 içerisinde mekanik enstantane var mı? Flash modülü neden videoda kullanılamıyor? Flash'ın mesafesi ne kadar? Ses kayıt özelliği nasıl? Bu ve bunun gibi onlarca sorunun cevabını bu yazı güzelce toparlayıp uygun bir dille aktarıyor.


HDMI çıkışı ile bir telefonu LCD veya LED'e bağlamak, daha yakın zamana kadar laptop veya PC'lerimizi bile binbir türlü ara kablo ile inanılmaz görüntü kayıpları yaşayarak televizyonlara bağlıyorken, şimdi artık bir telefonu HDMI çıkışan HD yayın veren televizyonunuza bağlayıp, 12 MP kameranız ile çektiğiniz video ve fotoğrafların keyfine varabileceksiniz (Yaw, inanılmaz reklam kokan bir yazı oldu, bakarsın Nokia bu yazıyı okuyup bana bir N8 verir ha, olmaz demeyin :)) . Kısaca N8'in HDMI özelliğine yakından bakmak için tıklayın.

No comments: