Sunday, July 25, 2010

C'de yer problemi - I

N97 telefonunuzu alır almaz, tahminimce hemen program ve oyun yüklemeye başlayacaksınız, bir süre sorunsuz yükleme yaptıktan sonra, C sürücünüzde (ki Nokia N97'nin varsayılan telefon hafızasıdır bu) yer dolduğuna dair uyarı almaya başlayacaksınız. E (Depo Hafızası) sürücünüzde 32 GB yer varken neden 73 MB'lık C sürücünüzü kullanasınız ki, ya da programlar neden bu sürücüye kurulur ki..

Uygulamalar > Ofis > Dosya Yöneticisi bölümüne girerseniz hangi sürücünüzde ne kadar yer olduğunu görebilirsiniz.

Dosya Yöneticisi

Neyse, bu soru hakkında çok fazla kafa patlatmaya gerek yok. Google ustaya sorsanız, size zilyon gibi "C'de yer problemi" ile ilgili sonuç gelir. Bu konuda uygulanacak en güvenli ve ilk çözüm, C'ye kurulu bazı programları kaldırıp, E'ye yeniden kurmaktır. Ve hatta, ben olsam gerek görmediğim tüm uygulamaları silerim. Nasıl mı?

Ayarlar > Uyg. Yöneticisi > Yüklü uygulamalr. bölümüne giriyoruz, ve aşağıdaki ekran görüntüsünde görülen yanında kart işareti olmayan ve kaldırıp kurabileceğinize inandığınız uygulamaları taşıyabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile bazı uygulamaları mecburen C'ye kurmanız gerekiyor, dolayısıyla onlarla uğraşmanıza gerek yok, Ovi Store ve Ovi Haritalar bunlardan ikisi...

Yüklü Uygulamalar

No comments: