Thursday, July 29, 2010

Memory sıkıntısı ve RamBlow

Daha önce kullandığım N80'de de, şimdi kullandığım N97'de de aynı sorunla zaman zaman uğraşmak zorunda kalıyorum, siz de büyük ihtimalle uğraşmışsınızdır... Bir süre değişik uygulamaları açıp, kapattıktan sonra, kullanımda bir yavaşlık farkedebilirsiniz... Bu çok büyük ihtimalle cihazınızın memory kullanımı ile ilgili bir sorundur. Ve aciliyetle memory'de (veya cihazda) kullanılmayan uygulamaları kapatmanız gerekir. Nasıl yapacaksınız peki, ve kapattığınızda ne kadar memory açığa çıktığını nasıl anlayacaksınız.

RamBlow tam bu iş için tasarlanmış bir uygulama, RamBlow kullanarak, tek defada arkaplanda çalışan gereksiz uygulamaları kapatabilir, memory boost opsiyonu ile memory'nin sınırlarını zorlayabilirsiniz, aynı zamanda bu işlemlerin arkaplanda istediğiniz zaman aralığında düzenli olarak çalışmasını sağlayabilirsiniz. Windows içerisindeki Görev Yöneticisi ile çok benzerlik gösteren bu uygulamanın aynı zamanda telefonu restart edebilme gibi bir opsiyonu da var, bir süre sonra, en sık kullandığınız ilk 10 uygulamadan biri olabilir.

Cleanup öncesi


Cleanup sonrası

Tüyo : RamBlow'u kullanabileceğiniz ufak bir tüyo vereyim; Nokia'nın müzik çalarının iPhone'daki veya iPod'daki gibi uyku modu bulunmuyor. Yani, müzik kullağınızda iken, uykuya dalarsanız, kapatacak birisine ihtiyacınız var. Fakat RamBlow'u kullanarak ufak bir hile ile bu sorunu aşmanız çok kolay, nasıl mı?

RamBlow > Main > Automatic cleanup kısmını zamanlayıcı olarak kullanıp, ne zaman kapatmak istiyorsanız, o saate ayarlayın. Ve o saat geldiğinde RamBlow arkaplandaki uygulamarı (Müzik Çalar da dahil) kapatarak size yer açmaya çalışıyor. Ve ta-tam, otomatik olarak Müzik Çalar'ınız kapanmış oluyor.

http://cellphonesoft.com/prods6/rb/rb.php linkinden uygulama ile ilgili detayları ve indirme linklerini bulabilirsiniz. Ben ilk defa çalıştırdığımda çalışan 8 uygulamadan 5'ini kapattı ve 2,96 MB yer açtı.. Sizin kazancınız ne kadar?

Ekleme (17.08.2010) - Bu uygulama ücretsiz değil, belli bir deneme süresi var, bu deneme süresi geçtikten sonra, uygulama açıldığında 2-3 saniye sonra Registiration Code istemeye başlıyor. Bu durumda, uygulamayı kaldırıp yeniden kurmayı deneyin. Ben bu şekilde yaptım, ve uygulamayı kullanmaya devam ediyorum, herhangi bir crack olayına da bulaşmamış oldum.

No comments: