Tuesday, August 10, 2010

N97 için Google Maps

Google Maps, daha önceki N80 cihazımda ve mevcut Blackberry cihazımda çok severek kullandığım bir uygulama. O nedenle, tereddüt etmeden indirip bakalım neler oluyor diye incelemeye koyuldum... Bu yazıyı tamamlamadan önce şunun altını çizeyim, bu yazı kesinlikle Ovi Haritalar ile Google Maps karşılaştırması değildir. Dolayısıyla o tarz bir karşılaştırma bekliyorsanız, boşuna beklemeyin.

http://m.google.com/maps adresine girerek uygulamayı indirebilirsiniz. Opera Mini kullanıyorsanız, bununla verdiğim url'e bağlandığınızda, aşağıdaki ekran görüntüsü ile karşılaşabilirsiniz, o nedenle Nokia Web Browser kullanmanızı tavsiye ediyorum.



Google Maps'in 4.1.1 versiyonunu cihazınıza kurduktan sonra, uygulamayı başlatır başlatmaz bulunduğunuz lokasyonu, varsa GPS bilgilerinden, ulaşılamıyorsa baz istasyonlarından belirliyor ve size bulunduğunuz noktayı veya bölgeyi gösteriyor.


Google Maps zaten bilinen bir uygulama ne yaptığını anlatmaktansa, hangi özellikleri önplanda bunu incelemek daha mantıklı..

Aşağıda bazı özellikleri hızlıca sıralıyorum, bunlar gayet kullanışlı özellikler, Google Maps'in tüm özelliklerini sıralamaya bu blog yetmez o nedenle hoşuma giden özellikleri sıralıyor olacağım.. Ama eğer sizin bulduğunuz ve faydalı gördüğünüz özellikler var ise bu yazıya yorum olarak ekleyip diğer herkesle paylaşabilirsiniz.

Google Buzz - Seçenekler > Katmanlar kısmından Buzz opsiyonunu aktif hale getiriyorsunuz, ve lokasyon bazlı micro blog (ya da haberdar etme) olayına başlayabiliyorsunuz, özellikle trafik kazaları, yol çalışmaları, promosyonları arkadaşlara bilgilendirmek için faydalı bir özellik. Ya da öylesine kullanabilirsiniz.


Google Latitude - Yine Katmanlar kısmında Latitude katmanını aktif hale getirdiğinizde, hem sizin haritadaki bilginiz, hem de diğer latitude sahibi arkadaşlarınızın yerlerini rahatça tespit edebilirsiniz. Bu özellik daha önce de kullandığım çok kullanışlı bir özellik, fakat sadık bir kullanıcı olursanız, yeriniz ile ilgili yalan söyleme şansınız kalmıyor.


Google Voice - En eğlenceli özellik bu olsa gerek, herhangi bir ekran görüntüsü yok, Google Maps açıkken, arama tuşuna basın ve bulmak istediğiniz yerin ismini söyleyin, ve ta-tam, oradasınız. İstanbul semtlerinde başarılı olamadım, ama Los Angeles der demez beni haritada oraya ışınladı.

Bunların dışında sizin de bu konuda paylaşmak istedikleriniz olursa, çekinmeden yorum olarak ekleyebilirsiniz..

No comments: